Vedligehold Taget med algebehandling

Alger og mos er den hyppigste årsag til nedbrydning af taget.
Tage rammes typisk af alge- og mosbevoksninger, som holder på fugten. Når frosten kommer, kan det derfor resultere i at taget bliver ødelagt samt at der opstår frostsprængninger i tagmaterialet. For hver vinter, der går, bliver overfladen mere og mere ødelagt. Derfor er der rigtig god grund til at få algebehandlet før algerne medfører alvorlige skader.
Algevæksten opleves oftest på nordsiden af taget, da sydsiden får mest sol, og derved sætter algerne i dvale ved at udtørre dem. Men så snart fugten vender tilbage, vil algerne fortsætte med at vokse. Det er derfor vigtigt, at hele taget bliver algebehandlet, og ikke udelukkende de områder hvor algerne ses tydeligst.
Begroninger på taget viser sig som grønne, gule, sorte, grå og hvide pletter og plamager.

 

Algebehandling forebygger mod alger

Med algebehandling undgår du at alger og mos sætter sig fast med tiden og nedbryder overfladen
Har du fået nyt tag eller fået renset og malet taget så kan det med stor fordel anbefales at få det behandlet mod alger og mos ca. en gang hvert år eller hvert 2. år.

 

Hvorfor vente?

Mange husejere kigger på deres tag og siger til sig selv, det er ikke så slemt endnu, vi kan godt vente med at få en algebehandling til næste år'. Her er det vigtigt man husker på, at jo længere man venter, desto være bliver problemet og så er det måske ikke nok med en algebehandling. Er overfladen belagt med meget mos og alger er en tagrensning og ny tagmaling nødvendig for at taget kommer til at se flot ud igen.

Vi behandler også fliser, terrasser, facader, murværk og hegn. Vi anvender godkendte produkter der er biologisk nedbrydelige.

Alle tage som: Bølge, skifer, betonsten, tegl, stål og stråtage kan behandles mod alger.

Vi algebehandler også fliser, terrasser, facader, murværk og hegn.

Vi anvender godkendte midler der er biologiske nedbrydelige

Ofte stillede spørgsmål

- Hvornår bliver behandlingen udført?
Vi udfører algebehandling fra 1. april til 1. oktober, fra du har bestilt går der typisk 2 -3 uger, det kan dog variere da vi er afhængige af vind og vejr da det er nødvendigt at overfladen er tør.

 

- Bliver taget helt rent?
Algebehandling er en forebyggende løsning mod fremtidige alger, hvis du har en let algevækst. Tage som er svært angrebet af alger og mos kræver en Tagrensning og ny tagmaling for at opnå det perfekte resultat med et nyt og flot look.

 

- Kan jeg være sikker på at det virker?
Vi giver behandlingsgaranti, du skal have lidt tålmodighed med at se virkningen af det algebehandlede tag, der kan gå fra få dage til flere måneder før virkningen ses. Afhængig af hvad det er for en algeart. og hvor medtaget taget er. Vær opmærksom på at alger der er sorte og grålige ikke ændre farve og forsvinder ved en algebehandling, men er dog alligevel døde.

 

- Tager mine planter skade og dør?
Nej, Skulle vi være uheldige med at få sprøjtet på planterne risikerer de at få pletter, miste blade og blomster men kommer sig igen. Vi anvender godkendte midler som er biologisk nedbrydelig.

 

- Er det skadeligt for mit solcelleanlæg?
Nej, Det er faktisk en fordel at få sprøjtet sit solcelleanlæg, da algevækst mindsker ydeevnen på anlægget.

 

- Skal jeg gøre noget inden i kommer? 
Det vil være en fordel at havemøbler, krukker og andet er fjernet rundt om huset og at tagvinduer er lukket.

 

- Skal der være nogen hjemme når I kommer? 
Nej, så længe der er adgang rundt om huset, behøver du ikke være hjemme. Vi ligger en seddel i postkassen så du ved at vi har udført algebehandlingen.

 

- Hvor tit skal der udføres en algebehandling?
Det afhænger af tagtypen, taghældningen, skygge og sol, vejr og vind samt træer i nærheden. Vi anbefaler at tage med lav hældning under 45 grader algebehandles hvert år og tage med 45 graders hældning og derover algebehandles hvert 2. år. for at holde det rent og pænt.

Bestil Alge-
behandling af dit tag


BESTIL NU

Sådan foregår det

Algebehandlingen består af en oversprøjtning af taget med et algedræbende middel.


Algebehandlingen foregår i de fleste tilfæle nede fra jorden med en lang lanse der kan nå hele vejen rundt på taget uden at der færdsel på taget at beskadige taget ved færdsel.. i nogle få tilfælle er det nødvendigt at udføre behandlingen fra taget.
Algebehandlingens virkning ses mellem et par dage og op til flere måneder afhængig af algeart. I nogle tilfælde er det nødvendigt med flere behandlinger afhængig af hvor medtaget taget er.

 

Vær opmærksom på at alger der er sorte og grålige ikke ændre farve og forsvinder ved en algebehandling, men er dog alligevel døde.