Hulmursisolering

De fleste huse, der er bygget mellem 1900 og midten af halvfjerdserne, har ikke hulmursisolering. Før oliekrisen var varmetab ikke noget, man bekymrede sig for, fordi energien var billig. I dag udgør opvarmning af danskernes huse over halvdelen af det samlede energiforbrug i landet og er en betydelig udgift for den enkelte familie. Og dermed et oplagt sted at spare penge.

 

Besparelse ved efterisolering af hulmur

I forbindelse med hulmure er det også vanskeligt at komme med konkrete bud på besparelser, men her er en rettesnor. Hvis der i et hus på ca. 120m², indblæses ca. 75 mm. Løsuld i hulmuren, kan man forvente en årlig besparelse på 900-1000 liter olie, hvilket svarer til ca. 9.000 kr. Ved opvarmning med naturgas er besparelsen ca. 10 procent mindre. Ved opvarmning med fjernvarme er besparelsen 20-60 procent mindre.

Typisk vil varmetabet gennem en uisoleret ydervæg være på 60 - 180 kr. pr. m2 ydervæg. En typisk hulmursisolering vil dermed have tjent sig ind på 1 - 3 år afhængig af den valgte opvarmningsform.

 

Pris på udførsel af hulmursisolering

Prisen kan varierer, alt efter om der er isoleret i forvejen og evt. gammelt isolering skal fjernes, eller hvilken type isolering der skal efterisoleres med. Dette afgør også om man kan nøjes med indblæsning i fugerne eller om hele mursten skal udtages fra muren. Se mere under menuen priser

 

Sådan efterisoleres en hulmur

Der er forskellige metoder til efterisolering af hulmuren. Dette afgør også hvilken type isoleringsmateriale der efterisoleres med.

 

Hulmursisolering via. Fugemundstykke (ved indblæsning af papirisolering)

Da papirisolering er et mindre granuleret materiale, kan vi nøjes med at fræse fugen i mellem to sten, og bruger et fugemundstykke til at indblæse isoleringen, det er en skånsom måde, da vi slipper for at pille hele sten ud, som kan ses mere tydeligt.
 

Hulmursisolering med rør på 22mm. (Ved indblæsning af papirisolering)

Metoden kan anvendes hvis der er store fuger, eller hvis huset er pudset op, da det er en skånsom indblæsnings metode. Isoleringen indblæses meget simpelt igennem hullerne.
  

Hulmursisolering ved udtagning af hele sten (ved indblæsning af sten eller glasuld)

Løsuld er større og grovere isoleringsmateriale og har svært ved at fordele sig i hulmuren. Derfor tager vi en hel sten ud, og isoleringen bliver blæst direkte ind i muren med et rør vi kan dreje 360 grader rundt i muren.

Fordele ved hulmurisolering

Udover de mange penge du sparer på varmeregningen, når du hulmursisolerer, er der mange andre fordele

  • Væggene bliver lune
  • Træk i huset bliver mindre
  • Temperaturen kan holdes på et konstant niveau
  • Mindre kondens og mindre risiko for skimmelsvamp
  • Hulmursisolering er tjent hurtigt ind igen 1-3 år
  • Værdien på boligen stiger
  • Mindre udledning af co2

Bestil et gratis uforpligtende isoleringstjek

 

BESTIL NU