Vedligehold Fliserne med algebehandling

Alger og mos er den hyppigste årsag til nedbrydning af udearealer.


Fliser og andre belægninger rammes typisk af alge- og mosbevoksninger, som holder på fugten. Når frosten kommer, kan det derfor resultere i at overfladen bliver ødelagt samt at der opstår frostsprængninger i overfladen. For hver vinter, der går, bliver overfladen mere og mere ødelagt. Derfor er der rigtig god grund til at få algebehandlet før algerne medfører alvorlige skader.


Algevæksten opleves oftest hvor der er skygge for solen. Ved sollyste områder sættes algerne i dvale ved at solen udtørrer dem. Men så snart fugten vender tilbage, vil algerne fortsætte med at vokse. Det er derfor vigtigt, at alle områder bliver algebehandlet, og ikke udelukkende de områder hvor algerne ses tydeligst.


Begroninger på fliserne viser sig som grønne, gule, sorte, grå og hvide pletter og plamager.

Algebehandling er effektiv og skånsom

Algebehandlingen består af en oversprøjtning af udearealerne med et algedræbende middel..

Algebehandlingens virkning ses mellem et par dage og op til flere måneder afhængig af algeart. I nogle tilfælde er det nødvendigt med flere behandlinger afhængig af hvor medtaget overfladen er.

Vær opmærksom på at alger der er sorte og grålige ikke ændre farve og forsvinder ved en algebehandling, men er dog alligevel døde.

Hvorfor vente?

Mange husejere kigger på deres fliser og siger til sig selv, det er ikke så slemt endnu, vi kan godt vente med at få en algebehandling til næste år'. Her er det vigtigt man husker på, at jo længere man venter, desto være bliver problemet og så er det måske ikke nok med en algebehandling.

Er fliserne belagt med mange alger og flisepest er en fliserensning og imprægnering nødvendig for at overfladen kommer til at se flot ud igen.

Ofte stillede spørgsmål

- Hvornår bliver behandlingen udført?
Vi udfører algebehandling fra 1. april til 1. oktober, fra du har bestilt går der typisk 2 -3 uger, det kan dog variere da vi er afhængige af vind og vejr da det er nødvendigt at overfladen er tør.

- Bliver fliserne som nye?
Algebehandling er en forebyggende løsning mod fremtidige alger, hvis du har en let algevækst. Fliser som er svært angrebet af alger, mos og flisepest kræver en fliserensning og imprægnering for at opnå det perfekte resultat med et nyt og flot look.

- Kan jeg være sikker på at det virker?
Vi giver behandlingsgaranti, du skal have lidt tålmodighed med at se virkningen af det algebehandlede område, der kan gå fra få dage til flere måneder før virkningen ses. Afhængig af hvad det er for en algeart. og hvor medtaget området er. Vær opmærksom på at alger der er sorte og grålige ikke ændre farve og forsvinder ved en algebehandling, men er dog alligevel døde.

- Tager mine planter skade og dør?
Nej, Skulle vi være uheldige med at få sprøjtet på planterne risikerer de at få pletter, miste blade og blomster men kommer sig igen. Vi anvender godkendte midler som er biologisk nedbrydelig

- Skal jeg gøre noget inden i kommer? 
Det vil være en fordel at havemøbler, krukker og andet er fjernet fra arealerne der skal behandles.

- Skal der være nogen hjemme når I kommer? 
Nej, så længe der er adgang rundt om huset, behøver du ikke være hjemme. Vi ligger en seddel i postkassen så du ved at vi har udført behandlingen.

- Hvor tit skal der udføres en algebehandling?
Det afhænger af hvordan arealerne ligger, skygge eller sol og hvor godt de kan aflede vand, men vi anbefaler en algebehandling en gang hvert år eller hvert 2. år for at holde fliserne rene og pæne.

Bestil alge-

behandling af dine fliser

BESTIL HER

Algebehandling forebygger mod alger

Med algebehandling undgår du at alger og mos sætter sig fast med tiden og nedbryder overfladen

Har du nye fliser eller fået dem renset og imprægneret så kan det med stor fordel anbefales at få dem behandlet mod alger og mos ca. en gang hvert år eller hvert 2. år.